Τεστ

test

Σύντομο βιογραφικό - Γιώργος Ανδρικόπουλος

Ο Γιώργος Ανδρικόπουλος είναι Καρδιολόγος, διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του ΓΝΑ "Ερρίκος Ντυνάν" στην Αθήνα. Εργάζεται ως αρρυθμιολόγος / ηλεκτροφυσιολόγος στο εργαστήριο ηλεκτροφυσιολογίας του Νοσοκομείου από το 2009. Τα προηγούμενα 8 έτη εργαζόταν ως επιμελητής στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός». Μετεκπαιδεύτηκε στη Μ.Βρετανία με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Εκπαιδεύτηκε στο ΓΝΑ «Ιπποκράτειο». Πραγματοποίησε τις βασικές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εισήχθη δια των Πανελληνίων εξετάσεων το 1984. Τα τελευταία 12 έτη εργάζεται ως ηλεκτροφυσιολόγος ενώ η ερευνητική του δραστηριότητα έχει εστιαστεί στις αρρυθμίες, στις συσκευές διαχείρισης του καρδιακού ρυθμού, στη γενετική και την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Είναι γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Έρευνας, ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική αγωγή (ΙΜΕΘΑ), επιστημονικός σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και μέλος πολλών άλλων επιστημονικών ενώσεων, ενώ ήταν πρόεδρος της ομάδας εργασίας προληπτικής καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ήταν κύριος ερευνητής των μελετών GEMIG και HELIOS, MANAGE-AF, RHYTHMOS, TARGET, PHAETHON και άλλων, ευρισκομένων σε εξέλιξη, πολυκεντρικών μελετών.
Έχει συνολικά δημοσιεύσει 366 επιστημονικά άρθρα (136 πλήρεις δημοσιεύσεις και 230 υπό μορφή περιλήψεων). Συγκεκριμένα, δημοσίευσε 97 πλήρη άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και 39 σε εθνικά περιοδικά. Ακόμα συμμετείχε στην παρουσίαση 230 άρθρων υπό μορφή περιλήψεως σε διεθνή (122) και σε Ελληνικά (128) συνέδρια.
Είναι ακόμα κριτής σε πολλά διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων καθώς και μεγάλο αριθμό άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες.