Βιογραφικό Σημείωμα
Δρ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καρδιολόγος

Διευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής και Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας/Βηματοδότησης

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center


Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Αρρυθμιών

Πρώην Πρόεδρος Ινστιτούτου για την θρόμβωση και την αντιθρομβωτική αγωγή (ΙΜΕΘΑ)

Πρώην Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Έρευνας

Επιστημονικός σύμβουλος Ελληνικού Ιδρύματοις Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ)

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Γυμνασιακή εκπαίδευση: 18ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1984 με βαθμό απολυτηρίου 19 και 11/12 (έπαινος καλύτερης επίδοσης έτους από το δήμαρχο Αθηνών).

Πανεπιστημιακή εκπαίδευση: Τον Σεπτέμβριο του 1984 εισήχθην δια των Πανελληνίων Εξετάσεων στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι σπουδές ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1990 με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς.

Ειδικότητα Καρδιολογίας: Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (1996-1999)

Μετεκπαίδευση: Walgrave Hospital και Warwick University (υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία)(1999-2000).

Εργασιακή εμπειρία:
1999-2000: Επιμελητής Καρδιολογικής ΓΝ Ευρωκλινικής
1999-2000: Έμμισθος Επιστημονικός συνεργάτης της Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
2000-2009: Επιμελητής Β΄ στην Α Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Εργάζεται στο εργαστήριο ηλεκτροφυσιολογίας-βηματοδότησης έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 500 εμφυτεύσεις βηματοδοτών και απινιδωτών καθώς και σε περισσότερες από 300 ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες και επεμβάσεις καταλύσεως αρρυθμιών. Συμμετείχε ενεργά στην εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών στο νοσοκομείο, όπως είναι οι πρώτες εμφυτεύσεις αμφικοιλιακών βηματοδοτών/απινιδωτών καθώς και στην πραγματοποίηση των πρώτων επεμβάσεων ηλεκτροφυσιολογίας με τη μέθοδο της ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης (Ensite – Navx και Carto).
2009-2012: Αναπληρωτής διευθυντής καρδιολογικής κλινικής ΓΝΑ «Ερρίκος Ντυνάν»
2012-2019: Διευθυντής Καρδιολογικής κλινικής και τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας/Βηματοδότησης στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» Hospital Center.
Το τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας/Βηματοδότησης του «Ερρίκος Ντυνάν» Hospital Center» πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό όλων των επεμβάσεων ηλεκτροφυσιολογίας/βηματοδότησης κι έχει εισαγάγει πολλές καινοτόμες τεχνικές στον Ελληνικό χώρο.


ΣΥΝΟΨΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Συμμετείχε συνολικά σε περισσότερες από 400 ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών. Συγκεκριμένα 197 εξ αυτών αποτελούν πλήρεις δημοσιεύσεις στον διεθνή (127 cited στο Pubmed) και στον Ελληνικό (70) ιατρικό τύπο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε μερικά από τα εγκυρότερα ιατρικά περιοδικά όπως στα New England Journal of Medicine, JAMA, Annals of Internal Medicine, Circulation, European Heart Journal, Europace, κ.α. Είναι κριτής εργασιών προς δημοσίευση σε μερικά από τα εγκυρότερα καρδιολογικά περιοδικά.
Πέραν των ανωτέρω, διατηρεί μόνιμη στήλη στην διμηνιαία έκδοση του ΕΛΙΚΑΡ «Καρδιά και Αγγεία», έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό άρθρων στην μηνιαία έκδοση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, «Στους Ρυθμούς της Καρδιάς», καθώς και το κεφάλαιο «Δευτερογενής πρόληψη» του συγγράματος «Τα λιπίδια στην κλινική πράξη» (ISBN:960-394-364-9, pages 395-411).
Τέλος έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων στον τύπο με αντικείμενο κυρίως την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και τις αρρυθμίες.